Ккал на порцію: 667
БЖВ на порцію: 8,1 27 98
Цукор, масло та ваніль та замішуємо міксером на середній швидкості. Поступово додаємо борошно та перемішуємо, додаємо дрібку солі та розпушувач. Розбиваємо яйце та перемішуємо його в ємності. Поступово додаємо яйце до тіста та місимо 2-3 хвилини. Готове тісто відправляємо в холодильник на 1 годину.
Знімаємо шкірку з яблук та перекладаємо у воду. Додаємо у ємність з водою фреш лимону, для того, щоб яблука не втратили колір та не потемнішали.
Після того як очистили шкірку розрізаємо навпіл та очищаємо всередині.
Достаємо тісто з холодильнику і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Змащуємо маслом пательню або форму та кидаємо в морозильну камеру на 5 хвилин. Розкатуємо тісто та перекладаємо у форму, обрізаємо зайве по краям.
Натираємо половину яблук на терці слайсами. Іншу половину нарізаємо квадратиком.
На вимкнену пательню додаємо 50 грам цукру та вмикаємо середній вогонь. Розтоплюємо цукор і поступово висипаємо яблука. Перемішуємо яблука та карамель, додаємо 10 грам лимонного фрешу у пательню, дрібку ванілі та 30 грам вершкового масла.
Викладаємо пергамент на тісто та засипаємо зверху нут. Ставимо в духовку на 10 хвилин 180 градусів.
Рівномірно викладаємо на тісто яблука в карамелі.
Закручуємо у квітку слайси яблук та викладаємо на тісто. Поступово додаємо по одному слайсу притримуючи яблука. Пиріг посипаємо цукром та ваніллю і ставимо в духовку на 30 хвилин 160 градусів. Готовий пиріг змащуємо розтопленим медом зверху.