-
Friend of the Sea
Виробник здійснює раціональний вилов для збереження популяцій, мінімізує вилов дрібної та випадкової риби, морських тварин. Контролює викиди та використання енергії. У випадку із фермерською рибою виробник не використовує гормони росту, не шкодить навколишньому середовищу, мінімізує викиди вуглецю.
-
Best Aquaculture Practices
Виробник забезпечує відстежуваність продукції до сертифікованого підприємства. Дбає про сприятливі умови для здорового зростання риби. Не шкодить навколишньому середовищу.
-
Marine Stewardship Council
Виробник забезпечує відстежуваність до конкретного місця вилову. Здійснює раціональний вилов для збереження популяцій. Не порушує рівновагу екосистеми, в якій веде вилов.
-
Label Rouge
Документ, який підтверджує, що при вирощуванні використовувалися корма на основі тваринних білків, отриманих з морепродуктів. Виробник забезпечує вміст жирів у м’ясі на рівні 16%. Вирощує лосося в пропорції 1,5% риби до 98,5% води.
-
Aquaculture Stewardship Council
Виробник використовує тільки ті препарати, що дозволені ВООЗ. Дбає про збереження природного середовища та біологічного розмаїття. Відповідально обирає та використовує корми.
-
Organic
Виробник використовує органічні корми або корми, виготовлені з продуктів сталого рибальства. Суворо дотримується норм щільності утримання риби та морепродуктів. Забезпечує належну якість води.
Документ, який підтверджує, що харчова продукція виготовлена відповідно до органічних стандартів, весь процес сертифіковано уповноваженим органом сертифікації, а пакування з органічним логотипом перевірено та затверджено цим самим органом.
Органічні продукти не містять ГМО, трансжирів та інших токсичних сполук. Фермери на органічних господарствах не використовують традиційні пестициди та добрива, а риба росте без постійного застосування антибіотиків і гормонів росту.
-
Alaska Seafood
Виробник здійснює вилов у водах Аляски, в місцях, віддалених від індустріальних зон. Не використовує штучні корми — це заборонено законодавством. Виловлює відповідально: риба на Алясці не має загрози зникнення.
-
Gluten Free
Документ, який підтверджує, що вміст глютену у харчових продуктах не перевищує 20 міліграмів на 1 кілограм загальної маси харчового продукту.
-
Antibiotic Free
Документ, який підтверджує якість фермерської риби (аквакультура), а саме вирощування риби без застосування антибіотиків.
-
GMO Free
Документ, який підтверджує те, що продукція не містить ГМО, і вони не були використані в процесі виробництва.
-
Lactose free
Документальне підтвердження виробника про мінімальний вміст лактози в продукті.
-
Biodynamic
Документ, який підтверджує відповідність міжнародним стандартам в галузі біодинамічного виробництва та обробки. Вимогою стандарту сертифікації Demeter є підтримка біорізноманітності, охорона екосистеми й родючості ґрунтів, інтеграція домашньої худоби, заборона ГМО та розгляд ферми як живого “цілісного організму”.
-
Kosher
Кошерна сертифікація — це перевірка підприємства і сировини на відповідність правилам, передбаченим правилами кашруту. Інспекцію проводить фахівець технологічного відділу, що досконально володіє правилами кашруту та технологією виробництва харчових продуктів. Виробництво кошерної продукції також висуває особливі вимоги до забою й обробки продукту.
-
Halal
HALAL Certificate — це “Система добровільної сертифікації продукції та послуг на відповідність канонам Ісламу”. Сертифікат HALAL гарантує, що до складу харчових продуктів не входить свинина та її складові компоненти, не використовуються гормональні, наркотичні, психотропні препарати. HALAL виставляє жорсткі вимоги до сировини, що використовується під час виробництва продуктів, до персоналу, виробничих приміщень, транспортних засобів, інструментів, спецодягу, пакування та маркування. Виконання цих правил означає, що така продукція придатна для вживання в їжу мусульманами.
-
Висновок санітарно-епідеміологічної експертизи
Документ, який підтверджує якість та безпеку нехарчової продукції. Видається Держпродспоживслужбою на підставі звіту санітарно-гігієнічної оцінки товару та результатів досліджень за показниками безпеки.
-
Декларація про відповідність вимогам Технічного регламенту
Документ, який є обов’язковим для реалізації мийних засобів, дитячих іграшок, побутової техніки, електроприладів і всіх товарів, які працюють від мережі, для підтвердження відповідності вимогам національних стандартів якості — Технічних регламентів.
-
ISO
Документ, який підтверджує відповідність систем управління та якості продукції підприємства державним або міжнародним стандартам. Найпоширеніші міжнародні стандарти: IFS, FSSC 22000, BRC, GMP.