Ккал на порцію: 581
БЖВ на порцію: 40 30 36
За смаком рибу можна замінити на лосось, рибу меч або тунець. Дрібно нарізаємо печериці або перебиваємо в блендері.
Обсмажуємо на попередньо розігрітій пательні тунець на оливковій олії по 10 секунд з кожної сторони.
Загортаємо тунець у листи норі.
Попередньо перебиті гриби обсмажуємо на пательні та випарюємо вологу, додаємо чебрець, сіль та перець. Нарізаємо на тонкі слайси цукіні. Після того як гриби готові перекладаємо їх у іншу ємність. На пательню додаємо зовсім трохи води та припускаємо шпинат протягом 30 секунд, зливаємо воду з пательні.
На дошку викладаємо плівку, а зверху в два ряди слайси цукіні. Викладаємо шпинат на цукіні та пасту з грибів зверху.
Перекладаємо тунець та закручуємо плівкою і відправляємо в холодильник на 10 хвилин. На поверхню додаємо дрібку борошна та розкатуємо листкове тісто. Тунець перекладаємо на розкатане тісто, загортаємо та змащуємо края тіста яйцем. Ставимо сотейник з водою, в окріп додаємо картоплю, сіль та варимо протягом 20 хвилин на вогні вище середнього.
Додаємо оливкову олію на противень та перекладаємо тунець, змащуємо тісто яйцем. Окремо візьміть 50 г тіста, розкатайте та зробіть рівномірні надрізи розміром 1 мм. Викладіть зверху на страву розтягуючи тісто. Змастіть яйцем.
Відправляємо у духовку на 210 градусів на 20 хвилин на режимі обдуву знизу та зверху. Якщо через 10 хвилин ви бачите, що тісто трохи підгорає, то можна знизити до 190-200 градусів. Важливо, щоб 20 хвилин Веллінгтон провів у духовці.
В готову картоплю додаємо вершкове масло та легко обсмажуємо в сотейнику. Готуємо соус: 50 грам вершків додаємо у ємність, додаємо червону ікру з Аляски та чорну. Викладаємо на святковий стіл, а при подачі радимо соус додавати на картоплю. Чудових свят!