Ккал на порцію: 562
БЖВ на порцію: 22 49 11
Покладіть яйце в киплячу воду та відваріть впродовж 6 хв, щоб жовток був рідким.
Підготуйте соус Голландез. Відділіть 3 жовтка від білку, додайте чайну ложку води та чайну ложку соку лайма. Заповніть каструлю водою на половину та доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь до мінімума. Поставте ємність з жовтками на парову баню (так, щоб ємність не доставала до води) і вимішуйте вінчиком до однорідної густої маси. Потім додайте мʼяке вершкове масло та ще трошки соку лайма. Посоліть, поперчіть, перемішайте та залиште трохи охолонути.
Промийте спаржу, очистіть ніжки та сріжте їх жорстку частину. Розігрійте пательню з маслом Гі та обсмажте впродовж 3 хв до легкої скоринки. Посоліть та поперчіть.
Викладіть спаржу на тарілку, додайте трошки оливкової олії, а зверху - відварене очищене яйце. Полийте соусом Голландез, зверху викладіть ікру лосося та прикрасьте мікрогріном редису.