Топимо цукор. Коли цукор стає рідким, додаємо трошки підігріте молоко, потім сироп агави.
Перемішуємо постійно та додаємо тверде масло, яблучне пюре та ваніль. Має вийти суміш карамельного кольору не дуже густа і не рідка. Якщо цукор карамелізувався, ви можете пропустити через сито.
Змішуємо сухі інгрідієнти окремо та вводимо їх в рідку суміш, вимішуємо тісто.
Обираємо улюблену формочку і робимо магію. Ми обрали традиційну українську форму «панянка», тільки додали актуальний елемент. Викладаємо тісто на поверхню, трохи додаємо борошно та розкатуємо.
Перекладаємо наші пряники на пергамент та випікаємо 15 хв 125 градусів, для того, щоб піднялось тісто. Після цього піднімаємо температуру до 140 градусів та випікаємо 7-10 хвилин до золотистого кольору.
Готуємо глазур: замішуємо цукрову пудру та фреш лимону до однорідності.
Перекладаємо у кондитерський мішечок та малюємо на пряниках за смаком. Після повного застигання глазурі — пряники готові. Смачного!