Підготовлюємо всі продукти.
Подрібнюємо цибулю шалот, часник та петрушку. Рікоту перекладаємо у тарілку та натираємо пармезан, перемішуємо.
Масу з рікоти перекладаємо у кондитерський мішок та начиняємо кальмари, якщо, наприклад у вас немає вдома кондитерського мішку ви можете сформувати пергамент та додати рікоту всередину.
Після того, як начинили кальмари зверху заколюємо їх шпажкою, для того, щоб було зручно обсмажувати.
На пательню додаємо оливкову олію і після того, як олія прогрілась додаємо цибулю шалот та кальмари і обсмажуємо протягом 1 хвилини постійно перемішуючи.
Додаємо томати пелаті та овочевий бульйон, додаємо часник та тушкуємо ще протягом 1 хвилини.
Додаємо петрушку та вимикаємо вогонь. Дістаємо шпажки з кальмарів.
Викладаємо на тарілку, поруч скибку багету, готово!