Ккал на порцію: 676
БЖВ на порцію: 40 46 29
У 3 литри води вичавлюємо сік з половинки лимону + додаємо 20 грам солі.
Доводимо до кіпіння та заливаємо окропом курку. Готуємо начинку: гриби обчищаємо щіточкою або серветкою від зайвого, нарізаємо брусочками. З шіїтаке прибираємо ніжки та використуємо тільки шляпки, печериці — повністю.
Цукіні та моркву розрізаємо на рівні 3 частини, а після кожен шматочок ще на 4, і нарізаємо комфортною формою нарізки. Подрібнюємо часник. В пісолену холоду воду кидаємо картоплю і відварюємо протягом на 10 хвилин. Достаємо картоплю та кидаємо в гарячу воду моркву і варимо протягом 10 хвилин. Після — цибулю шалот на 3 хвилини.
На пательню додаємо столову ложку масла гхі, часник, чебрець, гриби, оливкову олію. Додаємо білі гриби та сік з грибів, уварюємо, щоб смак начинки став більш сконцентрований. Після 15 грам солі і тушкуємо на великому вогні протягом 15 хвилин.
На противень або пательню додаємо залишки моркви, часник, чебрець та викладаємо курку, фаршируємо.
Зверху додаємо пучок чебрецю. Викладаємо цибулю шалот, солимо та додаємо оливкову олію.
Курча випікаємо протягом 2 годин 160 градусів. В процесі випікання соком, який виділяється поливаємо курча.
Обсмажуємо овочі на маслі гхі (1 столова ложка). Спочатку додаємо моркву, картоплю, цукіні та цибулю шалот, додаємо суміш перців вимикаємо пательню та обережно додаємо декілька столових ложок води.
Викладаємо овочі та курча на тарілку. Прикрашаємо петрушкою. Готово!