Томати на 1 хвилину занурюємо в окріп, а після — в холодну воду. Знімаємо шкірку та нарізаємо. Ставимо на невеликий вогонь у пательню з товстим дном. Солимо, додаємо ще томатну пасту для правильної консистенції та насиченості. І залишаємо тушкуватись хвилин на 20, помішуючи.
В ступці дрібнимо та перемішуємо спеції: зіра, чорний перець, сухий часник та копчена парпика. В мене гостра, але можна і лагідну. Додаємо трохи нерафінованого цукру, щоб збалансувати смак. І поєднуємо усе це з томатами. Та трохи лимонної цедри.
Коли виділилось вже достатньо рідини, додаємо булгур, перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо готуватись на 20-25 хвилин, залежно від крупності булгура. Слідкуй, шоб не пригорав. Можна додавати трохи рідини.
Тим часом займаємось баклажанами. Нарізаємо їх слайсами в 1 см, солимо та даємо постояти хвилин 5. Обсмажуємо на пательні з двох боків до рум’яності.
Дрібнимо базилік та починаємо складати страву. Булгур, зверху баклажан, трохи оливкової олії для аромату. А на гарячий баклажан зверху — шматочок вершкового масла, воно дуже йому пасує. Як і чорний перець. І базилік — для кольору та аромату.