Ккал на порцію: 782
БЖВ на порцію: 66 44 32
Поперек ребер ножем розгорніть філе (як на м’ясний рулет) так, щоб м’ясо залишилось на кістці. Додайте сіль, чорний перець та намастіть м’ясо 20 г діжонської гірчиці.
Готуємо начинку тапенад з оливок. Наріжте часник та подрібніть його на терці. Оливки (80г) відділіть від кісточок та наріжте разом з петрушкою. Змішайте все з тертим пармезаном і 5г трюфельної пасти.
На розгорнуте м’ясо викладіть начинку тапенад. Скрутіть м’ясо в рулет та щільно затягніть його обв’язувальним шпагатом між кістками так, щоб при запіканні він не розкрився. Змастіть м’ясо ще 20 г гірчиці.
Нагрійте духовку до 160–170° в режимі конвекції. Промийте картоплю та наріжте навпіл, не очищуючи. Змішайте з олією виноградних кісточок. Візьміть деко та викладіть рулет по центру, а навколо — розрізану картоплю. Відправляйте в розігріту духовку орієнтовно на 30 хвилин.
Тим часом очистіть 100 г оливок від кісточок та наріжте петрушку (це знадобиться для картоплі).
Перевірте готовність м’яса — сік має бути прозорим й трохи рожевим. Вийміть деко з духовки, перекладіть картоплю в ємність та залиште м’ясо ще на 10 хвилин відпочити (так буде соковитіше). До готової картоплі додайте щіпку малдонської солі, порізані оливки та петрушку, трюфельну пасту та цедру лайма. Все гарно перемішайте.
Рулет наріжте уздовж ребер та викладіть шматки на тарілку, а поруч — приправлену картоплю.