Ккал на порцію: 236
БЖВ на порцію: 5,1 4 46
Приготуйте опару: змішайте 500г борошна, дріжджі, 300г молока, накрийте харчовою плівкою та залиште на 2 години при температурі 30С (можна залишити у духовій шафі). Опара має збільшитися в 3 рази.
Тим часом, замочіть родзинки у кипʼятку і залиште на годину. Після чого злийте воду і злегка відіжміть.
Коли опара готова, поступово додавайте решту молока та борошна,розпушувач, олію, спеції (мелену корицю, кардамон, мускатний горіх та перець) , цукор так мед, постійно перемішуючи. Під кінець замісу, таким же чином, починайте додавати вершкове масло кімнатної температури. Добре змішайте і починайте додавати родзинки з цукатами. (Краще це робити за допомогою обладнання для вимішування тіста, але можна і власноруч. Тільки будьте готові, що вимішувати доведеться приблизно впродовж 40 хв.)
Дістаньте тісто та зробіть обминку (розтягніть та складіть тісто декілька разів, для перерозподілу дріжжів по всьому тісту для кращого бродіння). Залиште ще на пів години, після чого зробіть ще одну обминку та починайте ділити.
Поділіть на частини приблизно по 70г, сформуйте гладенькі кульки і викладіть на лист для випікання швом донизу на відстані 5 см одна від одної. Оприсніть злегка водою та залиште в темплому місці на 1-1,5 години (краще накрити боксом, щоб тісто не обвітрилось і не торкалось до поверхні. Або накрити плівкою, попередньо змастивши тісто олією ). Булочки мають збільшитись в 2 рази і злегка торкатись одна до одної.
Випікайте впродовж 16 хв при температурі 165С на мінімальному обдуві.
Підготуйте сироп: додайте у сотейник 100г коричннвого цукру, 100г води, 2 палички кориці, аніс та підігрійте до повного розчинення цукру. Змастіть сиропом готові гарячі булочки та залиште охолонути.
Потім зробіть декор: збийте яєчний білок, цукрову пудру та лимонний сік і нанесіть тонкими лініями на булочки у формі хреста за допомогою кондитерського мішка.
Традиційні до Великодня англійські булочки готові. Подавайте на святковий стіл, або просто до сніданку з вершковим маслом.