Ккал на порцію: 382
БЖВ на порцію: 13 30 22
Очистіть ніжку артишока та розріжте навпіл.
Дістаньте серединку з кожної половинки та покладіть артишок у сотейник з водою та розрізаним на половину лимоном.
Посоліть та варіть впродовж 20 хв.
Тим часом, підготуйте соус песто. Дрібно наріжте петрушку та базилік. Покладіть в ступку разом з кедровим горіхом і перетріть (або збийте блендером). Додайте пармезан з нарізаним часником і продовжуйте перетирати. В кінці додайте 10 г оливкової олії і сік лимона на смак.
Розберіть пелюстки артишока та викладіть на половину тарілки.
Ніжку та сердцевину також наріжте слайсами та викладіть поряд. Додайте ложку соусу песто і за бажанням трохи оливкової олії.
P.S.: не всі частини артишока їстівні. Тільки сердцевина і частина пелюстків, які наближені до неї.