Ккал на порцію: 2341
БЖВ на порцію: 41 142 240
Готуємо тісто для тарта: (200г) Вимішуємо у міксері: 90г вершкового масла, 1 яйце + 1 жовток, пшеничне борошно 190г, мигдалеве 15г, цукрова пудра 80 та перемішуємо до однорідної маси, після замісу тісто охолоджуємо в холодильнику на 3 години. Тіста в нас вийде 400 грам на 2 тарти формою 20 см.
Готуємо франжипан для начинки: Цукрова пудра 50г змішується з вершковим маслом 75г, додаємо марципан 75г, яйця 3 шт і вимішуємо на середніх обертах міксеру. Змішуємо до однорідної маси кремової та додаємо ванільний екстракт 10г та два види борошна (пшеничного 60г та 125г мигладевого) + розпушувач 5г. Крему в нас виходить 250г. Розтоплюємо вершкове масло 50 г.
Змащуємо форми для випікання. Відрізаємо хвостики та розрізаємо інжир на 4 частини.
Перекладаємо тісто у форму та робимо надрізи виделкою та випікаємо протягом 5 хвилин на 180 градусів.
У тісто викладаємо франжипан та інжир зверху, і випікаємо 35-40 хвилина на 170 градусів.
Дістаємо та даємо охолонути.
Смачного!