Ккал на порцію: 665
БЖВ на порцію: 72 27 37
На середньому вогні в посудині з високими стінками й товстим дном розтопіть пару ложок масла гхі, додайте 150 г гречки та залиште на 30 секунд. Порційно додайте воду (1:4 від всієї води) і 1 кубик овочевого бульйону, зачекайте поки випарується рідина, а гречка почне трохи прилипати до стінок — знову додайте трохи води. Повторіть кілька разів майже до повної готовності гречки, близько 15 хвилин.
Додайте тертий на дрібній тертці пармезан. Якщо хочеться ніжнішого смаку, додайте ложку вершкового масла. Швидко, але ретельно змішайте, щоб отримати консистенцію ризотто.
Паралельно на сковороді прогрійте кілька ложок оливкової олії, дрібно нарізані часник і селеру. Помішуйте не часто, щоб овочі краще просмажилися. До них додайте не миті (!) печериці, розрізані вздовж на 4 частини, обсмажте 30 секунд. Додайте сіль та обсмажте ще дві хвилини.
Лисички попередньо бланшуйте 45 секунд в окропі, після чого додайте до суміші овочів та печериць. До них — ще 1 овочевий кубик та декілька ложок води, ретельно перемішайте.
Телятину запікайте при 120°C 1,5 години, потім ще 10 хвилин при 180°C. Розріжте і подавайте з овочами та гречотто.