Ккал на порцію: 991
БЖВ на порцію: 28 61 93
Попередньо вимитий баклажан обпікаємо на грилі та даємо трохи відпочити, для того, щоб зняти шкірку.
Паралельно зробити панірування: до панірувальних сухарів додати подрібнену петрушку, чілі пластівці і дрібно натертий пармезан.
Баклажан трохи примінаємо, для того щоб він став плоским. Та обвалюємо у борошно, потім у збите яйце, а після у суміш для панірування, яку приготували раніше. І відправляємо запікатися у гриль або духовку при температурі 200-220 ° С до утворення рум'яної золотистої скоринки.
Поки баклажан запікається підготуємо соус: Томати пелати подрібнюємо у блендері або ножем, додаємо до них дрібно нарізані в'ялені томати, листя кінзи, чилі перець, цибулю шалот та часник. Додаємо оливкову олію і добре перемішуємо.
У тарілку викладаємо соус, зверху запечений баклажан у хрумкій паніровці. Посипаємо дрібно різаною цибулею шніт, чорним кунжутом, пластівцями перцю чилі, злегка полийте оливковою олією.
Прикрасьте їстівними квітами. Смачного.