Ккал на порцію: 1425
БЖВ на порцію: 21 97 124
Після того як коренеплоди будуть очищені або ретельно вимиті, наріжте їх колом по півдюйма.
Коли наріжете всі коренеплоди, перемішайте їх з оливковою олією, чебрецем, сіллю та перцем і запікайте в духовці або обсмажте на грилі при температурі 200-220 ° С протягом 10-15 хвилин, щоб вони стали м'якими.
Обсмажування овочів посилює їхню солодкість і надає додаткового аромату чебрецю.
Поки коренеплоди запікаються, підготуйте листкове тісто та карамель для тарта татена. Виріжте з листкового тіста коло, щоб він помістився у сковороду для запікання. Для карамелі в чистій жаростійкій сковороді змішайте цукор та воду. Готуйте на середньому вогні, обережно обертаючи сковороду (не помішуючи), поки цукор не розплавиться і не стане бурштиновим, близько 10 хвилин, додайте вершкове масло і обертаючи сковороду вмішуйте його.
Коли овочі будуть обсмажені, викладіть поверх карамелі цибулю шалот, моркву та пастернак.
Посипте тертим сиром Грюйер поверх овочів, потім викладіть зверху листкове тісто з нанесеними вилкою по всьому периметру отворами та змастіть жовтком.
Випікайте Тарт Татен 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів, поки листкове тісто не стане золотистим і хрустким.
Дайте Тарт Татену охолонути близько 5 хвилин, перш ніж перевернути його з форми. Перед сервіруванням перебийте авокадо з сіком лайму.
Зверху прикрасьте мусом з авокадо, запеченою цибулею шалот, дрібно нарізаною шнит цибулею, гілочками чебрецю, пластівцями чилі та їстівними квітами, злегка полийте зеленим маслом. Тарт Татен з коренеплодів найкраще подавати одразу. Смачного!