Ккал на порцію: 385
БЖВ на порцію: 10 17 53
Підготуйте заздалегідь опару: змішайте 150г борошна, 150г води та 1,5г дріжджів. Накрийте кришкою та залиште на 14 годин при кімнатній температурі.
Коли опара готова, підготуйте тісто. В чашу міксера з насадкою для тіста залийте 500г води, 700г борошна та вимішуйте на середній швидкості. Залиште тісто на 20 хвилин для того щоб краще вироблявся глютен.
Після цього додайте опару, сіль, дріжджі і вимішуєте тісто у міксері впродовж 5-6 хв. Додайте 10г оливкової олії, щоб тісто стало еластичним і вимішуйте ще пару хвилин на високій швидкості. Після викладіть тісто в ємність змащену оливковою олією, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
Коли тісто підійшло, розріжте на 3 рівні частини по 500г та сформуєте у шар.
Викладіть у форми змащені оливковою олією та почніть розтягувати тісто по формі в 2-3 заходи з перервою 3-4 хв. Залиште ще на годину. Тісто має збільшитися в 2 рази.
Коли тісто готове для випікання, полийте оливковою олією та видавлюйте тісто пальцями, прибираючи залишки повітря.
До першої фокачі додайте гілочки розмарину та сіль Малдон, другу прикрасьте оливками та вʼяленими томатами, а на третю викладіть червоний соус та анчоуси.
Розігрійте духовку до 220С, збризніть водою з розпилювача у піч та випікайте фокачу впродовж 10 хв. Смачного!