Ккал на порцію: 348
БЖВ на порцію: 14 16 41
Промийте родзинки.
Змішайте сир, ванільний цукор, крохмаль, родзинки та цедру лимона. Відділіть білок від жовтка та додайте жовтки до сирної маси, постійно перемішуючи.
В окремій ємномті збийте білки з цукром до мʼякіх піків. Додайте до сирної маси спочатку першу половину білків, а потім другу. Обережно змішайте лопаткою, щоб білки не сіли.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом та залийте сирну масу. Розрівняйте лопаткою до країв форми і зробіть невелике заглиблення всередені, щоб після випікання поверхня стала рівною.
Випікайте при температурі 155-165С до румʼяної скоринки 35-40 хв з обдувом.
Залиште відпочити 10 хв, переверніть та відділіть паску від форми. За бажанням, прикрасьте улюбленими горіхами та сухофруктами та присипте цукровою пудрою. Щоб горіхи тримались, можна використати будь-який джем.
Для кращого розкриття смаку, бажано залишити паску в холодильнику на 12 годин.