Стегна промити, обсушити, посолити й поперчити. Розігріти пательню на середньому вогні, додати олію. Викласти стегна шкіркою вниз, обсмажити до золотистої скоринки (4–5 хвилин). Перевернути, зменшити вогонь і довести до готовності ще 4–6 хвилин. Додати вершкове масло (30 г), коли воно почне пінитись — поливати ним курку 30–40 секунд. Зняти м’ясо зі сковороди, залишивши ароматний жир.
У тій же пательні обсмажити натертий часник та імбир 10–15 секунд (щоб лише віддали аромат). Додати червону карі пасту й нам прік пао, прогріти ще 20 секунд. Влити кокосове молоко, бульйон і рибний соус, довести до легкого кипіння. Зменшити вогонь і випарити 3–5 хвилин, поки соус не стане глянцевим і трохи густішим. В кінці додати краплю соку лайму та дрібку його ж цедри.
Далі вже обирайте самі: або нарізати курку, викласти на тарілку та зверху залити соусом, або повернути курку в соус, прогріти 2–3 хвилини, поливаючи зверху.
Готуємо салат для подачі: шпинат закидаємо на 20-30 секунд до підсоленої киплячої води, а слідом занурюємо до крижаної води. Віджимаємо руками, але не насухо — шоб залишилось трохи вологи. Додаємо норі, тонко нарізану цибулю та заправку. Заправку можеш попередньо замішати в окремій ємності, змішавши всі вказані інгредієнти. Смачного!