Ккал на порцію: 792
БЖВ на порцію: 27 35 89
Змішайте яйця, сіль, цукор, борошно і 200 г молока в однорідну суміш — можна простим вінчиком. У кілька підходів влийте решту молока, помішуючи, але не збиваючи, інакше краї будуть рваними, нерівними та сухими.
Вершкове масло розтопіть з рослинним і додайте в тісто, що лишилося. Просто розмішайте. Так ви уникнете необхідності постійно змащувати сковорідку, та і млинці не злипатимуться на тарілці.
Тісто має бути однорідним і схожим на рідкі вершки. Його періодично необхідно помішувати, щоб борошно “не сідало”. Смажте на сильному вогні, на сковороді з антипригарним покриттям. Для перших млинців додайте більше масла. Млинець буде однорідним і тоненьким, без рівного обідка.
Лайфхак: Можна змішувати різні види борошна, але тісто в такому випадку треба зробити густішим: наприклад для гречаних 50% борошна можна замінити гречаними і додати ще 1 яйце в пропорцію. Якщо ви плануєте готувати саме гречані, зазначимо, що гречане борошно Bob’s Red Mill приготоване з цільного зерна з оболонкою, тому в ньому можуть бути дрібні часточки оболонки — це та сама клітковина.