Замочуємо рис у теплій воді, щоб вона повністю покрила рис. Залишаємо на 3–4 години. Після цього замочений рис викладаємо на сито (бажано з марлею) та готуємо на пару близько 30 хвилин, перевертаючи рис один раз.
Поки готується рис, робимо кокосовий соус для рису: змішуємо 100 мл кокосових вершків, 50 г білого цукру і дрібку солі. Доводимо до кипіння. Коли рис готовий, перекладаємо його в миску, заливаємо гарячим соусом, перемішуємо й залишаємо на 20 хвилин, накривши кришкою.
Готуємо кокосовий соус для подачі. Змішуємо 200 мл кокосових вершків, 1 ст. л. тростинного цукру і дрібку солі. Доводимо до кипіння й на маленькому вогні варимо близько 10 хвилин.
Чистимо манго від шкірки та нарізаємо на шматочки. Викладаємо на тарілку заправлений рис і манго, поливаємо зверху кокосовим соусом і посипаємо крихтою смаженого арахісу.