Готуємо крем для торту: змішуємо у сотейнику інгредієнти, а саме (цукор 28 грам, 1 порцію ванільної есенції, кокосові вершки, манну крупу, агар-агар та 65 мл води), та доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню та вмішати какао-масло та веган блок. Ретельно збити блендером. Після охолодження до кімнатної температури збити ще раз.
Наступний кроком готуємо бісквіт: змішати окремо у ємності сухі інгредієнти, а саме псіліум, 30 грам цукру, дрібку солі, розпушувач та какао-порошок. Та окремо у ємність додаємо рідкі інгредієнти (кокосове молоко, 24 мл води, соняшникова олія, яблучне пюре, оцет та ваніьну есенцію, вливаємо рідкі в сухі та ретельно перемішуємо.
Розподілити тісто на бісквіт по кільцях, формам 10 см діаметром. Або залити в прямокутну форму і потім вирізати. Відправляємо випікатись на 120 градусів на 15-20 хвилин, радимо перевірити шпажкою готовність тіста.
Розрізаємо бісквіт навпіл, викладаємо кремом високий бортик. Всередину викладаємо шоколадну пасту, горішки та джем. Кладемо половинку бісквіта і злегка притискаємо. Покриваємо повністю кремом та вирівнюємо.
За бажанням можете прикрасити зверху за смаком. Готово!