Підготовлюємо всі інгредієнти. Попередньо рдаимо замочити насіння чіа містить клітковину, яка очищає кишківник. У 2 ложках насіння чіа міститься близько 10 грамів харчових волокон, що становить приблизно 40% від рекомендованої добової норми.
Нарізаємо манго та ананас, подрібнюємо на зручні шматочки. Манго - багате на амілазу, яка сприяє розщепленню вуглеводів. Чим спіліший фрукт, тим більше там активних ензимів. Ананас - містить фермент бромелайн, який допомагає засвоювати білок, а також має протизапальний ефект.
Для зручності ви можете вимірювати кількість у склянках.
Вичавлюємо сік лайму з м'якотю, та додаємо чіа.
Додаємо кокосову воду. Кокосова вода - природний електролітний напій, підтримує оптимальний рівень гідратації та допомагає виведенню токсинів через нирки.
Перебиваємо все у блендері, готово! Порада від нутриціолога: *радимо випивати таке смузі після їжі - тоді природні ферменти, що містяться у цих продуктах, будуть покращувати засвоєння всіх головних макронутрієнтів - білки, жири, вуглеводи (замість аптечного мезиму :)