Доводимо в сотейнику бульйон із кокосовим молоком до кипіння, додаємо суміш спецій для Том Ям і варимо близько 3 хвилин.
Чистимо креветки: надрізаємо їх до останньої фаланги, дістаємо стравохід і знімаємо панцир. Голову та хвіст не зрізаємо й не викидаємо.
Додаємо в сотейник нарізані гриби та цибулю шалот, варимо 2 хвилини. Потім додаємо томати, очищені креветки та перець чилі, варимо ще 3 хвилини.
Доводимо до смаку лаймовим фрешем, рибним соусом, сиропом із кокосового цукру та пастою Нам Прік Пао.
Перекладаємо у тарілки, прикрашаємо розшарованими кокосовими вершками (10–15 г на порцію) та листочками кінзи за бажанням. До Том Ям подаємо відварений рис жасмін в окремій піалі.