Готуємо опару: 90 г молока нагріваємо до 40°C, після цього додаємо 3 г дріжджів, додаємо цукор 40 г. Перемішуємо у ємності сухі продукти та додаємо молоко, запускаємо опару і залишаємо у теплому місці. Суміш має бути за текстурою як густа сметана: накриваємо кришкою, загортаємо у рушничок та відправляємо у тепле місце орієнтовно на 25-30 хвилин. Готуємо тісто — тобі знадобляться борошно, цукор 50 г, вершкове масло 90 г, жовтки. Замішуємо борошно та цукор в окремій ємності за кімнатної температури, додаємо масло та жовтки.
Після того як опара піднялась, перекладаємо у чашу міксера. 15 хвилин на середніх обертах змішуємо опару та тісто, накриваємо його рушничком та залишаємо у теплому місці.
Варимо мак: додаємо мак, додаємо воду, 10 хвилин варимо і зливаємо воду, і так повторюємо 4 рази. Зціджуємо воду з маку та готуємо начинку: додаємо 200 г готового маку, цукор 100 г, молоко 200 г, вершкове масло 50 г, фундук 50 г.
Розминаємо фундук: його можна викласти на рушник і перебити для маленьких шматочків. Перебиваємо до однорідної консистенції у блендері або термоміксі все разом.
Загальний час розстойки тіста 90 хвилин. Робимо обминку і ще залишаємо на 20 хвилин, після цього формуємо кульки. Робимо невеликі шматочки пергаменту та залишаємо на 30 хвилин.
Начинку можна додати через кондитерський мішечок або викласти одразу та загорнути пампухи. 8. Додаємо олію та підігріваємо її у каструлі до 160-170°C.
Обсмажуємо до готовності. Смачного!