Ккал на порцію: 447
БЖВ на порцію: 8,8 17 67
Розчиняємо дріжджі у теплому молоці, ретельно перемішуючи, накриваємо плівкою та залишаємо у теплому місці на 10-15 хвилин.
Підготуємо кардамон: виймаємо насіння з коробочок та перемелюємо у ступці/кавомолці
Перемішуємо 90 грам цукру, сіль, борошно та 4г кардамону, потім додаємо яйце, молоко та підготовлену опару.
Починаємо вимішувати тісто вручну або міксером. Через 10-15хв замісу (або до розвитку глютену та еластичності тіста) починаємо поступово додавати 85 грам масла невеликими порціями. Перекладаємо у ємність та накриваємо плівкою. Відправляємо в тепле місце на 1,5-2 години до збільшення в об'ємі у два рази.
Тим часом підготовлюємо начинку. Змішуємо 8 грам перетертого кардамону, 100 грам цукру та 60 м'якого вершкового масла. Готуємо сироп: Подрібнюємо 8 г кардамону в ступці. В сотейнику змішуємо мелений кардамон, 100 грам цукру та 80 грам води. Доводимо до кипіння, проварюємо протягом 2 хвилин, відставляємо та даємо остигнути.
Ставимо розігріватись духовку на 180*. Тісто, яке вже піднялось розкачуємо на поверхні. З одного боку викладаємо начинку та накриваємо іншою стороною тіста. Ділимо тісто на 10 рівних шматочків та розрізаємо гострим ножем. Кожен зі шматочків ще раз розрізаємо вздовж не дорізаючи до кінця 2см.
Скручуємо дві половинки всередину. Тримаючись пальцями за недорізану частину піднімаємо тісто та закручуємо на пальцях формуючи у вузлик. Викладаємо на противень. Накриваємо вологим рушником або плівкою, та ставимо в тепле місце ще на 30-40 хвилин.
Випікаємо 15-20 хвилин. Достаємо з духовки та змащуємо зверху кардамоновим сиропом, даємо охолонути.
Готово!