Ккал на порцію: 1249
БЖВ на порцію: 45 29 200
Тісто: на 6 шт Готуємо тісто (пропорція вказана на 6 шт) Замішуємо воду 1170 мл та борошно 1760г і відправляємо тісто відпочивати на 20 хвилин для пасивного вироблення глютену.
Після того додаємо 100 мл води, поступово сіль, дріжджі та замішуємо. В кінці коли тісто однорідне ми додаємо оливкову олію.
Готуємо соус: (орієнтовно вийде 350-400г соусу) перебиваємо в блендері томатну пасту, томати пелаті, 10г оливкової олії, дрібку орегано, цукор 1 столову ложку та 3г солі. Після цього нарізаємо томати та сир.
Розділяємо тісто на 6 шматочків та формуємо у кульки.
Обвалюємо кожен шматочок у кукурудзяній крупі.
Розрівнюємо до плоскої форми потрібного діаметру.
Додаємо на піцу томатний соус, сир, томати, базилік. Змащуємо оливковою олією бортики.
Та відправляємо випікатись у піч на 220 градусів до рум’яної скоринки.
Дістаємо піцу, додаємо зверху оливкову олію, натираємо сулугуні. Перед подачею розрізаємо на рівні частини. Смачного!