Ккал на порцію: 772
БЖВ на порцію: 11 31 117
Фруткейк можна приготувати за декілька тижнів, щоб він витримався та просочився. І наповнювати його бренді або ромом кожні 3 дні (по 30 грам).
В глибокій тарілці перемішуємо цукати, мигдалеві пластівці, родзинки, журавлину та додаємо 220 г бренді (або ром за смаком), ретельно перемішуємо та залишаємо на ніч.
Змішуємо в чаші міксеру вершкове масло, цукор московадо, імбирну суміш спецій та перемішуємо на високій швидкості протягом 2-3 хвилин до стану повітряності.
Додаємо 4 яйця під час замісу, зменшнуємо швидкість до мінімуму та додаємо борошно, дрібку ванілі, сіль, розпушувач та цедру лимону. Вімішуємо протягом 1 хвилини.
Цукати, які попередньо настоювались додаємо в чашу міксеру трохи віджимаючи перед додаванням. Алкоголь, який залишиться після - ми використаємо для змащення Фруткейку в кінці.
Форму для випікання змащуємо 15-20 грамами масла підпиляємо борошном, перекладаємо тісто у форму. Відправляємо в духовку на 1,5 години на 140 градусів. Після приготування достаємо з духовки та залишаємо остигати протягом на 1 години.
Змащуємо зверху алкоголем та загортаємо у пергамент, після у харчову плівку, щоб алкоголь просочився та наповнив кейк. Залишаємо на делька днів при кімнатній температурі. За бажанням кожні 3 дні ви можете змащувати його алкоголем.
Прикрашаємо за смаком та подаємо до святкового столу.
Зі святами!