Ккал на порцію: 355
БЖВ на порцію: 38 16 12
Спочатку зробіть масло Нуазетт: помістіть в маленький сотейник вершкове масло, поставте на найменший нагрів та готуйте протягом 20 хв.
Температура самого масла не має бути нижче 130, та не перевищувати 140С. Тому вам знадобиться кулінарний термометр. Ознакою готовності цього запашного інгредієнта буде колір та аромат смажених лісових горіхів. Після приготування, невикористаною залишиться більша частина, яку можна зберігати в холодильнику та використовувати у інших стравах.
Поки готується масло Нуазетт, підготуйте селеру. Очистіть та розріжте навпіл. Меншу частину наріжте середніми шматочками, та покладіть у маленький сотейник. Залийте бульоном та додайте 2/3 місо пасти.
На більшій половині зробіть надрізи з центру назовні, за принципом променів. Прорізаною стороною покладіть в сотейник з селерою та бульоном, та готуйте на середньому вогні 15 хв, періодично перевертаючи.
Дістаньте прорізану селеру на металевий лист, змастіть пастою місо та маслом Нуазетт та запікайте ще 30 хвилин при температурі 140С.
Селеру, що шматочками залишилась у бульоні – перебийте блендером до стану пюре, додайте столову ложку масла Нуазетт та перемішайте.
Розігрійте пательню з оливковою олією на середньому вогні та викладіть Махі-махі. Готуйте по 5-7 хв з кожного боку.
Дістаньте селеру Конфі з духовки та розріжте навпіл. Покладіть на тарілку, додайте поруч пюре селери, обсмажену рибу та приправте ароматним маслом Нуазетт.