Ккал на порцію: 692
БЖВ на порцію: 19 35 82
Першим ділом залишаємо розморожуватись вишню та починаємо готувати опару.
Змішуємо 7 грамів дрідждів та 100 мл теплого молока, накриваємо плівкою та відправляємо в тепле місце на 15 хвилин.
Відділяємо 2 жовтка для тіста, білки відкладаємо та залишаємо для начинки. Висипаємо в ємність міксеру борошно, жовтки та 100 грам молока, додаємо 65 грам цукру, опару та дрібку ванілі і вимішуємо тісто на низькій швидкості протягом 10-15 хвилин. Після додаємо вершкове масло.
Перекладаємо тісто в глибоку тарілку, накриваємо плівкою та відправляємо в тепле місце на 1,5 години.
Готуємо начинку: Заливаємо мак окропом (приблизно 1 літр води). Обов’язково вода має покривати мак і залишамо на пів годинки настоятись. Зливаємо воду та процежуємо мак через марлю або сито. Окремо процежуємо вишню від соку.
Мак перекладаємо в кастулю, додаємо туди 170 грам цукру та 2 білка, перебиваємо блендером або перекручуємо начинку через м'ясорубку. Якщо начинка здається суховатою можна додати трохи води.
Подрібнюємо горіхи, додаємо до маку вишню, цедру лимону та перемішуємо.
Розкатуємо тісто та викладаємо макову начинку зверху. Рівномірно розприділяємо. Завертаємо в овальну форму та підгортаємо по боках. Накриваємо вологим рушником або плівкою та залишаємо на 30 хвилин розстоюватись при кімнатній температурі.
1 жовток та 5 грамів молока перемішуємо, змащуємо зверху маківник. Випікаємо 180 градусів на 20-25 хвилин. Даємо охолонути та смакуємо.