Ккал на порцію: 538
БЖВ на порцію: 20 21 81
* ідеально - замочувати крупи та горіхи на 8-12 годин. Попереднє замочування у підкисленому середовищі (вода із нефільтрованим оцетом або лимонним соком) допоможе знизити вміст антинутрієнтів і покращити засвоєння мінералів. А ще, попередньо замочені крупи значно швидше варяться:)
Додаємо у сотейнік молоко та доводимо до кіпіння. Додаємо крупу та відварюємо до готовності в кінці додаємо льон. * якщо у вас є кавомолка, подрібнюйте насіння льону перед додаванням у каші - це збільшить біодоступність омега-3 жирних кислот, а також покращить засвоєння клітковини, так як насіння льону має твердий зовнішній шар, який погано розщеплюється травною системою. Вимикаємо вогонь та даємо настоятися 5 хвилин.
Розрізаємо хурму навпіл. Викладаємо кашу на тарілку та додаємо зверху йогурт. З серединки хурми дістаємо ложкою м'якоть та викладаємо на кашу. * до хурми додайте дрібку кориці. Не ігноруйте цей крок:) Кориця, особливо цейлонська, має здатність підвищувати чутливість до інсуліну та стабілізувати рівень цукру.
* обов'язково посипте кашу конопляним насінням. На сніданок нам дуже потрібен білок. А насіння коноплі - це хоч і рослинний, зате дуже якісний білок з гарним набором амінокислот. Готово!