Ккал на порцію: 406
БЖВ на порцію: 34 17 27
Підготуйте овочі, промийте зелень. Обріжте листя кінзи, наріжте соломкою імбир та перець Чилі, а часник - слайсами.
Очистіть Джон Дорі від плавників. Зробіть надрізи в рибі та зверху на шкірі. Посоліть, поперчіть та змастіть оливковою олією.
Зелену цибулю розріжте навпіл (окремо відріжте та залиште стебла) та викладіть в ємність для приготування на пару. Додайте листя кінзи, половину нарізанного імбиря та часника. Додайте рибу та викладіть зверху імбир, стебла цибулі та чилі. Поставте ємність на водяну баню, накрийте кришкою та готуйте 8-10 хв.
Тим часом, підготуйте соус. В сотейник додайте рибний бульон, соєвий соус, стебла зеленої цибулі, 10г цукру та сік лимона. Перемішайте, поставте на плиту, розігрійте і трохи проваріть. Паралельно розігрійте пательню з оливковою олією та обсмажте нарізанний слайсами часник. Після додайте Чилі та імбир і смажте до золотої скоринки (до стану чипсів).
Коли риба готова, відділіть філе від хребта і викладіть на тарілку. Полийте соусом та додайте смажений часник, Чилі, імбир, кінзу та зелену цибулю.