Ккал на порцію: 384
БЖВ на порцію: 4,3 31 28
Нагрійте оливкову олію в сковороді й трохи обсмажте на ній горішки до золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник.
Наріжте цибулю шматочками близько 1 см, обсмажте. Додайте дрібно нарізану селеру, розрізані навпіл оливки, каперси й обсмажте поки селера не стане напівпрозорою, але все ж лишатиметься хрусткою.
Додайте томатну пасту, добре перемішайте і протушкуйте упродовж кількох хвилин.
Наріжте баклажани на великі шматки (2–2,5 см) і обсмажте до золотистого кольору. Відкладіть на тарілку.
Додайте родзинки, бальзамік або червоний винний оцет, цукор на свій смак. Якщо у вас солодка томатна паста, то швидше за все вам цукор не знадобиться. Поверніть на сковорідку баклажани, кедрові горішки, додайте сіль, перець і тушкуйте поки вся рідина не випарується.
Можна подавати гарячою та холодною. Капоната стане смачнішою після ночі в холодильнику. Холодну подавайте з обсмаженим хлібом та петрушкою. Гарячу можна використати як гарнір до індички.