Ккал на порцію: 1192
БЖВ на порцію: 83 70 64
Розтоплюємо масло гхі на великій пательні, викладаємо ніжку, додаємо в пательню цілий шалот та часник.
Чебрець додаємо на пательню і обсмажуємо ніжку на великому вогні по 5 хвилин з кожного боку. На фольгу викладаємо чебрець, ніжку. Розділіть сіль навпіл та додайте зверху та знизу ягня.
Зверху викладаємо м'яту та виливаємо пляшку вина на ягня. Зжимаємо по краям фольгу у формі човна і відправляємо у духовку на 160 градусів на 1 годину. Через годину перевертаємо. Якщо бачите, що рідина випаровується - можете додати достатнью кількість води у фольгу. Готуємо ще 2,5 години. В процесі випікання сік, який виділяється з ягня поливаємо ягня.
Готуємо булгур: Перець нарізаємо брусками, подрібнюємо всю зелень.
Розігріваємо пательню на максимум та обсмажуємо перці на сухій пательні, додаємо трохи солі, олії та обсмажуємо.
На гарячій сухій пательні прогріваємо булгур. Ви можете торкнутися рукою булгуру, щоб відчути, що він досить прогрівся. Додаємо оливкову олію, родзинки та журавлину та сіль.
Заливаємо крупу 2 літрами окропу, додаємо перець та половину зелені, накриваємо фольгою або кришкою. На мінімальному вогні 10 хвилин, після додаємо зелень та оливкову олію.
Викладаємо ягня та булгур на тарілку та подаємо на святковий стіл.
Смачного!