Ккал на порцію: 686
БЖВ на порцію: 48 43 7,8
Дістаньте ягня з холодильника за 30 хв до приготування.
Тим часом, обсмажте на сухій пательні спеції на середньому вогні, постійно перемішуючи. Додавайте спеції поступово кожну хвилину. Перетріть обсмажені спеції у ступці (або блендері), та знову обсмажте на мінімальному вогні впродовж 3 хв, щоб розкрити весь аромат. Додайте трохи солі (сіль не дасть спеціям прилипати до пательні і ви отримаєте готову суміш). В кінці додайте 10 г подрібненої мʼяти.
Натріть сумішшю спецій каре ягнятини з усіх боків. Додайте трохи олії на пательню та обсмажте ягня з усіх боків впродовж 3 хв на середньому вогні.
Перекладіть каре у форму для запікання, змастіть гірчицею та щедро посипте спеціями. Розігрійте духовку до 190 г та запікайте впродовж 10 хв.
Підготуйте соус. Вилийте курячий бульон у сотейник та варіть на середньому вогні впродовж 15 хв, поки обʼєм бульону не зменшиться втричі. Тим часом, наріжте дрібно листя петрушки (20г). Коли бульон уварився, додайте вино, 50 г вершкового масла та постійно перемішуйте. Якщо раптом соус розслоївся - додайте ложку води та перемішайте.
Дістаньте ягня з духовки та запаніруйте у подрібненній петрушці. Дайте мʼясу відпочити 5 хв.
Перед подачею, розділіть каре на реберця. В центр тарілки викладіть соус, а зверху - каре ягнятини.