Ккал на порцію: 782
БЖВ на порцію: 46 43 34
Зробіть кілька надрізів на шкірі качиної грудки та обсмажте філе з обох боків, починайте з того, що зі шкірою.
Для смаження використовуйте масло гхі та спеції, регулярно поливаючи розтопленим маслом грудку. Смажте близько 7 хвилин. Зніміть з плити та дайте філе "відпочити".
В сотейнику нагрійте ягоди зі спеціями. Коли вони почнуть лопатися, додайте портвейн та дрібку солі — готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин. Протріть ягоди через сито до однорідної маси, додайте 30 г цукру. Уваріть ягідний соус до стану, коли його стане вдвічі менше.
Використовуючи ніж для хліба, зріжте верх та низ бріоші, обсмажте з обох сторін як тости на маслі гхі до золотистого відтінку.
Викладіть на бріош свіжі ягоди та полийте ягідним соусом, прикрасьте гілочкою естрагону. Качину грудку наріжте слайсами упоперек та покладіть біля бріоші.
Рекомендація сомельє - смородиново-бальзамічний Chateau l’Eden Medoc, що резонуватиме з ягідним соусом та підкреслить відтінки дичини, притаманні качиному м’ясу.