Ккал на порцію: 619
БЖВ на порцію: 13 13 104
Розчиніть бульйонний кубик в 1 л окропу.
Наріжте ніжки грибів кільцями товщиною 1,5-2 см окремо, а шляпки подрібніть кубиками. На кільцях ніжок зробіть неглибокі перехресні надрізи з обох сторін. Наріжте цибулю кубиками та подрібніть часник.
Розігрійте пательню, та обсмажте на оливковій олії ніжки Ерінгів (по 1 хв з кожної сторони).
Паралельно розігрійте сотейник з оливковою олією та обсмажте на середньому вогні цибулю і майже одразу додайте до неї подрібненні шляпки грибів.
В сотейник з грибами додайте рис та перемішайте. Коли рис стане прозорим від оліі, додайте вино та знову перемішайте.
До пательні з грибами додайте часник. Змішайте соєвий соус з рисовим сиропом, та додайте суміш до грибів. Протушіть гриби в цій суміші по 1хв з кожної сторони та викладіть гриби на серветку. Дайте трохи просохнути від зайвої рідини.
До різотто додайте першу порцію бульйону та перемішайте. Продовжуйте поступово додавати потроху бульйону, коли рідина в різотто буде випаровуватися. Таким чином треба використати весь бульйон. Посоліть та поперчіть за смаком. В кінці додайте вівсяні вершки (або веганське масло) та веганський пармезан.
Ретельно перемішайте до отримання кремової текстури.
Викладіть готовий різотто в тарілку, додайте ніжки грибів, веганський пармезан та полийте трохи оливковою олією.