Готуємо соус: сотейник додаємо червоне сухе вино та ставимо на середній вогонь. Випарювати 5–7 хвилин, щоб алкоголь частково вивітрився. Додати вишневий сік, цукор 40 г, спеції: паличку кориці, аніс, гвоздику та дрібно натертий свіжий імбир. З апельсина вичавити сік. Додати цедру та сік до соусу. Прогріти соус ще 5-10 хвилин на слабкому вогні до легкого загущення, також можна додати дрібку крохмалю.
У глибокій ємності з’єднати борошно, сіль. Влити кип’яток 160 г, рослинну олію та замісити м’яке, еластичне тісто. Накрити тісто рушником або плівкою та залишити відпочити на 10-15 хвилин.
Готуємо начинку: цукор, крохмаль та вишню перемішуємо та залишаємо.
Формуємо з тіста ковбаску, нарізаємо на рівні шматочки.
Кожен шматочок розкачуємо в кружечок, викладаємо в центр начинку з вишні.
Акуратно защипуємо краї.
Формуємо вареники.
Відварюємо вареники в підсоленій киплячій воді 2-3 хвилини після спливання. Виймаємо шумівкою, даємо стекти воді.
Подаємо гарячими з вишневим соусом.