Рецепт для форми 30х20. Включаємо духовку на 180 з конвекцією, масло кладемо у форму та ставимо у духовку, щоб воно розтопилось, поки духовка розігрівається.
Тим часом нарізаємо нектарини.
Та карамелізуємо їх на сильному вогні з 3 ст.л. кленового сиропу до випаровування вологи, 2-3 хвилини.
Дістаємо форму з маслом, коли воно розтопилось, і даємо трохи охолонути.
Робимо тісто: у глибоку ємність додаємо борошно, розпушувач та перемішуємо. Додаємо тростинний цукор та дві дрібки солі та молоко. Ретельно перемішуємо.
Викладаємо на дно половину нектаринів, зверху тісто та іншу половину. Не розмішуючи масло. Відправляємо випікатися на 180 градусів на 35-40 хвилин.
Дати охолонути і подавати з морозивом або просто так.