Ккал на порцію: 711
БЖВ на порцію: 15 22 116
Зробіть опару: змішайте 50г борошна, 25г цукру, 125г молока та 10г дріжджів. Залиште в темплому місці на 30 хв.
Тим часом, замочіть родзинки та просушіть. Змішайте з цукатами, цедрою лимона і апельсина та ромом.
Коли опара готова, починайте вимішувати тісто впродовж 10 хв. Потім поступово починайте додавати вершкове масло кімнатної температури. Вимішуйте до утворення глютенового вікна (коли тісто стає гладке та еластичне, тягнеться і не рветься).
Поступово додайте начинку з родзинок і цукатів у тісто, постійно вимішуючи.
Залиште тісто на перший підхід в теплому місці на 40-60 хв.
Зробіть обминку (розтягуйте та складайте тісто декілька разів, для перерозподілу дріжів та кращого бродіння) та залиште на другий підхід на 20-30 хв.
Придайте тісту форму шару та покладіть у форму для випікання. Поставте у тепле місце з температурою 28С (можна у духовку) на 3-3,5 години на третій підхід.
Коли тісто піднялось до висоти форми, задекоруйте паску. Змішайте яєчний білок, цукрову пудру, мигдалеве борошно, кукурудзяний крохмаль та нанесіть на поверхню паски.
Розігрійте духовку до 180С. Потім зменшіть до 160С та випікайте впродовж 40 хв з обдувом.