Вершкове масло з жірністю від 82% дістаємо з холодильника і даємо полежати до кімнатної температури. Але не дайте йому деформуватись та стати рідким. температура дуже важлива для того, щоб масло збилось та мало повітряну консистенцію, як морозиво-ріжок.
Починаємо збивати на невисоких обертах, поступово збільшуючи. Збиваємо 4-5 хв. В останні 30 секунд додаємо 2 столові ложки вершків.
Сушені слайси манго подрібнюємо в блендері, додаємо апельсинову цедру та збите масло, акуратно без різких рухів поєднуємо. Додаємо трохи меду за смаком.
Фініки миємо та видаляємо грубу шкірку та кісточку. Подрібнюємо на фінікову пасту. Відкладаємо. Збиваємо масло і в останні пару секунд додаємо фініки, щоб отримати однорідну консистенцію.
Таке масло можна зберігати в холодильнику закритим. Перед подачею знову дайте йому дійти до кімнатної температури. Подавати замість десерту. Смачного!