Попередньо замочуємо рис на 1 годину та промиваємо до стану прозорої води.
Нарізаємо овочі та м'ясо на крупні шматочки.
У казані або каструлі додаємо олію для смаження, прогріваємо та обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору, після — додаємо моркву.
Додаємо цибулю та обсмажуємо, потім спеції і прогріваємо разом з мʼясом та овочами, додаємо воду і консервований нут. Тушкуємо на маленькому вогні протягом 40 хвилин.
Після чого додаємо рис. Важливо, щоб він повністю покрив м'ясо та овочі.
Викладаємо 2 головки часнику. Додаємо окріп до повного покривання рису та збільшуємо вогонь.Коли більша частина рідини випарувалися, збираємо рис біля стінок каструлі до центру (робимо невелику гірку). Накриваємо кришкою і зверху рушником. Залишаємо на 10-15 хвилин.
Подаємо. Смачного!