Ккал на порцію: 934
БЖВ на порцію: 46 63 43
Відваріть картоплю.
Наріжте цибулю, моркву, фенхель і селеру крупним кубиком, а часник - дрібно.
Розігрійте пательню з оливковою олією та обсмажте фарш на великому вогні. Після цього, додайте червоне сухе вино та залиште випаровуватися.
Додайте нарізану цибулю та обсмажте з фаршем впродовж 5 хв. Після додайте моркву, смажте ще 5-7 хв та додайте селеру, фенхель і часник. Посоліть та смажте все разом на середньому вогні ще 7-10 хв.
Додайте до фаршу томатну пасту, гілочки чебрецю, залийте бульйоном та поперчіть. Потім додайте ворчестер і 3 ст. л. борошна. Доведіть до готовності та додайте зелений горошок і листя петрушки. Тушкуйте мʼясний соус ще протягом 5 хв на маленькому вогні.
Підготуйте картопляне пюре. Перетріть картоплю та додайте вершки, жовтки, сметану, пармезан і вершкове масло. Посоліть та перемішайте до однорідної маси.
В форму для запікання викладіть рівномірно м’ясний соус (висотою приблизно 3 см), а зверху - шар картопляного пюре. Використовуючи столову ложку, зробіть візерунок, трохи утрамбовуючи картоплю.
Розігрійте духовку до 200С та випікайте впродовж 20 хв. Після чого змініть режим на гриль та випікайте ще 3-4 хвилини для утворення скоринки.