Ккал на порцію: 712
БЖВ на порцію: 97 29 21
У каструлі з низьким бортом розтоплюємо масло Гі на середньому вогні, поміщаємо свіже м’ясо, піджарюємо по 4–5 хвилин з обох сторін або до утворення засмаженої скоринки.
Тим часом, миємо, очищуємо і нарізаємо кубиками цибулю, моркву, корінь селери та петрушки, а часник — тільки очищуємо.
Перекладаємо м’ясо в глибоку ємність для запікання, а в каструлі обсмажуємо порізані овочі та часник при сильному нагріванні до золотистої скоринки. Додаємо листя шавлії, сіль, бульйон і томатний соус.
Заливаємо соусом телятину в ємності так, щоб він практично покрив м’ясо. Готуємо в розігрітій до 140° C духовій печі протягом 4 годин. Порада: поки страва запікається, можна приготувати Гремолатту (дрібно нарізану цедру лимона і часник), якою приправати страву, а також традиційний гарнір — різотто з шафраном.
Коли м’ясо стане м’яким і відокремитися від кістки, дістаємо з духової печі та даємо «відпочити» 30 хвилин. За цей час страва трохи охолоне, і оссобукко буде легше дістати з соусу. Buon appetito!