Ккал на порцію: 414
БЖВ на порцію: 7,1 31 20
Підготуйте соус. Додайте портвейн у розігрітий сотейник та уварюйте впродовж 5 хв на середньому вогні.
Додайте половину смородини, гілочку чебрецю, 3 палички кориці і 3 зірочки анісу.
Наріжте слайси бріош товщиною 1 см та обсмажте на сухій пательні з двох сторін по 30 сек на середньому вогні.
Розріжте 350 г фуа-гра на 5 частин, викладіть на розігріту пательню без олії та смажте по 1 хв з кожної сторони. Якщо фуа-гра ще заморожена - насипте на холодну пательню трохи солі та викладіть фуа-гра увімкнувши середній вогонь. Доречі, жир з фуа-гра можна зберігати як інгредієнт до майбутніх страв.
Коли при смаженні зʼявився жир, додайте розрінай навпіл інжир та обсмажте з двох сторін. Дістаньте обсмажені фуа-гра та інжир і залиште відпочити на пару хвилин.
Процедіть готовий соус від спецій, додайте обсмажений інжир та проваріть впродовж 2 хв.
Викладіть на тарілку чайну ложку соусу а зверху бріош і трохи притисніть. На бріош викладіть фуа-гра, половинку інжиру, свіжу червону смородину та полийте соусом. Прикрасьте гілочкую чебреця та дрібкою солі.