Good Wine – імпортер і магазин в одній особі! 3000 вин із 40 країн, 1000 віскі та міцного алкоголю

Пошукова форма

Новини

Питання: що таке зрізаний холдер?

21 Жовтень 2015

“Зрізаний холдер”, “подвійна закладка” - тренд, який задають просунуті бариста. Після подорожі кав’ярнями Берліна команда Yellow Place вирішила готувати тільки таку каву. Чому – пояснюємо нижче.

База більшості популярних кавових  напоїв - еспресо. Термін “зрізаний холдер” належить саме до його анатомії.

 

Еспресо – це співвідношення дози, яку ми називаємо закладкою, кави до отриманого напою. Умовно “правильний” еспресо – це 25-35 мл, зварених у кавоварці на 25-40 секунд із 8-12 г кави.

 

Холдером іменують пристрій, до якого закладають молоту каву. Крізь нього проходить вода при заварюванні напою. Від майстерності бариста користуватися холдером залежить смак приготованої кави. Існують два види класичних холдерів - з дном та без дна. Холдери з дном мають “носики” - кавостоки, якими еспресо виливається у чашку.

 

Зрізаний холдер не має дна і часто сконструйований для “повної”, подвійної закладки, яка екстрагується в одну чашку. Питання “навіщо” не постає. Такий еспресо - повнотілий, із подібною сиропу структурою, який утримує смак зерна.

Спасибо, ваше мнение важно для нас!