Good Wine – імпортер і магазин в одній особі! 3000 вин із 40 країн, 1000 віскі та міцного алкоголю

Пошукова форма

Новини

5 незвичайних продуктів

28 Квітень 2015

Чорний часник 

Про приправи та прянощі Terre Exotique в кулінарних колах ходять справжні легенди ‒ продукція французької марки нерідко стає тим завершальним штрихом, який з просто смачної страви робить смакову сенсацію.

 

Відомі своїми приправами, спеціями та величезною кількістю різноманітних натуральних добавок для приготування солодких і солоних страв, Terre Exotique часто дивують професіоналів і любителів незвичайним підходом до традиційних продуктів. Чорний часник, що насправді є цукатом, ‒ черговий доказ цього.

 

Насправді, високий вміст полісахаридів (близько 27% від основної маси поживних речовин) вже робить часник ідеальним кандидатом для перетворення на цукат. Після трьох тижнів, проведених у жаркому вологому місці, він темніє, стає м’яким і солодким ‒ за текстурою нагадує інжир або родзинки.

 

 

На кухні чорний часник стане гармонійним доповненням до червоного м’яса або свіжих овочів у салаті ‒ як забажає шеф. Адже команда Terre Exotique запевняє, що навіть аматорська кухня з їхньою продукцією вмить знайде смак шефської.

 

Попкорн із полуничним чізкейком

Коли продукт за замовчуванням сприймається всім світом як перекус і гастрономічна «забава», робиться вручну та раптом називається «гурманським», виникає безліч запитань і навіть легка недовіра разом з іронією. Дійсно ‒ чи варто зводити, наприклад, попкорн до рангу повноцінної їжі?

 

У британської компанії Joe & Seph’s на це однозначна відповідь ‒ варто. Не залишиться іншої відповіді і в тих, хто хоч раз спробує попкорн із «начинкою» з блакитного сиру, бельгійського шоколаду або навіть полуничного чізкейку. Палітра смаків у Joe & Seph’s вражаюча. Крім власне різноманітності топінгів, цей попкорн відрізняється технологією приготування: замість традиційного рослинного масла з цукром, тут використовується тільки карамель на основі вершкового масла, в яку «вливаються» незвичайні інгредієнти, включаючи справжній полуничний чізкейк.

 

Після такого важко не погодитися з тим, що Joe & Seph’s ‒ це зовсім не той попкорн, під який ми звикли смакувати перегляд фільму. Його можна смакувати самостійно. Цілком по-гурманськи.

 

Крафтове пиво зі смаком кави

 

Перефразовуючи знаменитий девіз цілої епохи «Sex, drugs, rock-n-roll» про шотландських виробників унікального крафтового пива Brew Dog, можна коротко і ємнісно сказати: «Anarchy, beer, punk». Хто ще, якщо не справжні панки, могли поставити на виробництво у Великій Британії пиво міцністю 18,2%, запустивши тим самим справжні перегони серед пивоварів у всьому світі? І кому, якщо не справжнім анархістам, могло прийти в голову будувати рекламу свого бренду на ризикованих образах і цитатах із пісень Sex Pistols, Offspring та інших знакових груп?

 

Якщо відійти від чітких визначень і технічних деталей, виробництво крафтового пива зводиться до максимальної свободи творчості й незалежності. І хлопці з Brew Dog доводять це власним прикладом: то випускають лімітовану серію з 12 пляшок, «одягнених» в опудала дрібних хутрових звірів, то влаштовують презентацію нового пива Ghost Deer, розливаючи його всім бажаючим через голову опудала оленя, то випускають новий сорт зі смаком... кави.

 

Букет Brew Dog – Abstract AB: 16 розкривається нічим не гірше добре витриманого вина або навіть парфуму: тут є верхні ноти мускатного горіха, гвоздики, лимонних цукатів і кави з молоком; у нотах «серця» ‒ солод, аромат імбирного пирога, смородини, вимоченої в бренді, і молочного шоколаду; і нарешті ‒ еспресо у фінальній ноті.

 

Незважаючи на свій нестандартний підхід до виробництва найпопулярнішого слабоалкогольного напою в світі (але в разі Brew Dog ‒ чи такий він слабкий?), зухвалі шотландці знаходяться набагато ближче до свого споживача, ніж будь-який масовий виробник. Що, втім, не дивно: у панків є своє неповторне зачарування, до якого хочеться долучитися. У цьому випадку ‒ під келих відмінного Abstract AB: 16 зі смаком кави.

Сир Occelli al Barolo

Якщо й існує квінтесенція гурманської любові до сиру та вина, вона безумовно таїться в маленькому італійському містечку Валькасотто: саме тут компанія Beppino Occelli виробляє один із найдивовижніших сортів сиру в світі ‒ Occelli al Barolo, витриманий у меззі винограду Неббіоло. Виготовлений з козячого та коров’ячого молока, сир дозріває два роки, і вже в останні місяці його обертають вичавкою від вина Бароло.

 

Робити висновки про якість продукції Beppino Occelli в цілому можна за титулом «найкраще в світі вершкове масло», присвоєному компанії авторитетними Spectator і The Guardian. А про різноманітність та оригінальність скажуть види сиру, витримані в виноградних та тютюнових листках, а також кілька унікальних сортів із трюфелем.

 

Органічна жувальна гумка

Жувальною гумкою «без цукру» зараз навряд чи можна когось здивувати ‒ виробники роками працювали над тим, щоб ми твердо засвоїли: без цукру ‒ добре, з цукром ‒ погано. Мексиканський бренд Chicza в цьому сенсі не просто піднімає планку, але і виводить саме поняття жуйки на новий рівень: знадобиться час, щоб споживач звик ‒ спочатку жуйка піклується про його власну гігієну, а потім подбає і про планету, удобрюючи собою грунт.

 

Ні загусників, ні штучних підсолоджувачів у складі продукції Chicza немає. Є сік каучукового дерева чікозапоте ‒ замість синтетичної основи, і сік агави ‒ природний замінник цукру. Разом з ефірними маслами і натуральними екстрактами каучукова маса уварюється до тягучої консистенції і розливається у форми для застигання.

 

Після вживання та утилізації, завдяки 100-відсотковому органічному складу, жувальна гумка Chicza повністю розкладається приблизно за два тижні. При цьому, за смаковими якостями вона не поступається розтиражованій продукції, просування якої тримається на непорушному «без цукру».

 

ЗАМОВИТИ ПРОДУКТИ ОНЛАЙН.

 

Спасибо, ваше мнение важно для нас!