Good Wine – імпортер і магазин в одній особі! 3000 вин із 40 країн, 1000 віскі та міцного алкоголю

Пошукова форма

Новини

5 коктейлів на основі шампанського Taittinger

3 Березень 2015

Шампанське — це завжди свято. Воно приносить задоволення не тільки в чистому вигляді, але й робить розкішним будь-який коктейль. Шеф-бармен Biancoro Ірина Машихіна вважає, що пити коктейлі з шампанським — вищий пілотаж: «Я б сказала, якщо люди п’ють ці напої — це щасливі люди. Я просто зніму капелюха перед ними: в цих людей відмінний смак, і вони люблять побалувати себе». Перед тим, як додавати шампанське в коктейлі, його слід правильно охолодити. Рекомендована температура становить 10-12 градусів.

 

Classic Cocktail Champagne

 

Рекомендована кількість інгредієнтів

1 кубик цукру

5-10 мл біттера

100-150 мл шампанського Taittinger Brut Reserve

 

Приготування

Додати в келих кубик коричневого цукру і просочити його біттером (можна використовувати будь-який біттер, але рекомендується віддати перевагу концентрованій трав’яній настоянці Angosturabitter). Після — завершити келих шампанським.

Mimosa

Рекомендована кількість інгредієнтів

50 мл фрешу апельсинового

100-150 мл шампанського Taittinger Brut Reserve

10-15 мл лікеру Grand Marnier

Приготування

Апельсиновий фреш поєднати з шампанським і додати кілька крапель лікеру Grand Marnier (апельсиновий лікер на коньячній основі). Для прикраси використовувати малину або будь-яку іншу сезонну ягоду (можна і без прикрас). За бажанням малину можна припорошити золотою пудрою. Виходить ошатний і в якомусь сенсі корисний коктейль, «що розправляє крила».

Lush Champagne 

Рекомендована кількість інгредієнтів

20-30 мл лікеру з бузини St-Germain

100-150 мл шампанського Taittinger Brut Reserve

 

Приготування

Напій готується за принципом Kir Royal, тільки замість чорносмородинового лікеру потрібно використовувати лікер із бузини. До лікеру долити біле шампанське брют.

Champagne Pick-me-Up

Рекомендована кількість інгредієнтів

30 мл коньяку

40-45 мл апельсинового фрешу

10 мл гренадину

100 мл шампанського Taittinger Brut Reserve

Декілька сезонних ягід

 

Приготування

У шейкері струсити з льодом інгредієнти — коньяк, апельсиновий фреш і гренадин (за бажанням можна додати можна додати сезонні ягоди). Отриману суміш перелити в заздалегідь охолоджений коктейльний келих, схожий із креманкою. Завершити шампанським, прикрасити сезонними ягодами і неодмінно парасолькою.

 

Ritz Cocktail

Рекомендована кількість інгредієнтів

30 мл коньяку

20 мл куантро

15 мл лікеру Maraschino

20 мл лимонного фрешу

100 мл шампанського Taittinger Prestige Rose

 

Приготування

Всі складові збити в шейкері, перелити в келих і завершити шампанським. Фінальний штрих — пропалювання ефірної олії апельсина (флейм). Це ароматизує коктейль і підсилює його смак.

 

Джерело статті та фото - www.vogue.ua

 

Спасибо, ваше мнение важно для нас!